Hvordan belyse kjøkkenmøbler slik at de ser bra ut og er funksjonelle?

bilder fra Alvhem, Pinterest, Saulo Lisiar

De viktigste lyssonene på kjøkkenet

Den vanligste feilen når du tenner på kjøkkenet er å installere for lite lys. Dessverre fungerer ikke slik belysning på kjøkkenet i det hele tatt. Vær oppmerksom på at kjøkkenskap er plassert mot veggen. Når du står ved disken, holder alt lyset fra lampen i taket seg bak ryggen, telleren forblir undereksponert. Bordbelysningen som du spiser og noen ganger fungerer, ser også lik ut. Lyset holder seg bak deg. Derfor er det så viktig å dele kjøkkenet opp i funksjonelle soner, og å belyse hver av dem med passende lamper. Bare med slik belysning har du sjansen til å få frem det som er attraktivt inni.

Lys opp fordelene ved kjøkkenet og skjul ufullkommenhetene. Selvfølgelig er sentralbelysning – tak – også viktig, fordi kjøkkenet skal være tent jevnt, men her er det bedre å velge noen få små øyer eller takflekker, og ikke en lampe. Justerbare flekker som fungerer godt i alle retninger, for eksempel dekorative skapfronter, fungerer godt.

Den neste sonen er et bord – et sted å spise. Her har du råd til en mer dekorativ lampe. Kanskje noe på en lengre oppheng eller nylig fasjonable ledlamper med en horisontal stripe langs bordet? Denne sonen kan lyses opp med varmt gult lys. Poenget er å føle deg vel og ha det rolig med måltider. Den neste sonen er benkeplater og en kjøkkenøy, her bør lampene gi et litt kjøligere og lysere lys, slik at benkeplatene når du tilbereder måltider er godt opplyst, men mer om dette i ytterligere punkter.